Nu är det snart dags för årsmötet och i DUS är det 4 stycken som kommer att avgå från styrelsen. Och vi behöver hjälp till att hitta 4 stycken nya medlemmar till oss som skulle vilja vara med och hjälpa till. Jag radar upp en lista nedanför här med vad det är vi i DUS gör.
 
- Vi har möten cirka 8 gånger om året.
- Vi har VI i Stallet tävlingen som är under maj månad
- Sen har vi olika clinics under året, varierar hur många
- Vi har ungdomsträffar cirka 3 stycken
- Istället för BUS CUP kommer vi ha en ungdomsdag i höst
- Vi hjälper US att komma igång med deras verksamhet
- Vi besöker US och har regelbunden kontakt med dem ifall de behöver hjälp med något
- VI är med och hjälper förbundet med deras aktiviteter exempelvis under hästmässan
 
Vil ni vara med i DUS tveka inte att ta kontakt med någon av oss. Eller om ni har frågor om hur det går till i DUS eller vad vi gör. Vi behöver verkligen eran hjälp för att hitta 4 stycken till som vill vara med i vårt roliga DUS gäng.
 
Vi i DUS gör roliga saker tillsammans också som att gå på ridsportgalan, vi ar varit och bowlat och gjort andra saker. Så det är inte bara att ha aktiviteter och gå på möten.
 
Välkomna att kontakta oss! :D
 
Hur ser er situation ut i er ungdomssektion? Hur många är ni? Vilka åldrar? Har ni suttit i US länge?
 
Vad har ni för aktiviteter?
 
Har ni haft ert årsmöte?
 
Har DUS fått en kontaktperson från er sektion?
 
Vem är det?
 
Kan ni tänka er att skriva några rader om er ungdomssektion och ta med en bild och vi kan publicera den på facebook och bloggen?
Här är vi i DUS, Högst upp, Erica, Frida, Johanna, Johanna, Annika. Nedre, Sanna och Jag (Daniella).
 
Äntiligen har jag kunnat satt igång min stjärna igen. Efter ca 6 veckors ofrivillig vila är han nu igång igen. Och han känns verkligen fräsch. Jag tror att vilan gjorde honom gott även om han just för tillfället är lite stel, men det kan man ju göra något åt som tur är. :)
Hallå igen!
Jag tänkte berätta lite om en välgörenhetsmiddag som jag och resten av stallet blev bjudna på för ett tag sen. Vi vet ju alla om att ridning inte är det lättaste sporten och att det finns stora risker med det. Har nog aldrig mött en hästmänniska som inte har blivit skadad av en häst. Dem flesta har sina historer om när dom blev avslängda av en häst och hur dem gjorde sig illa.
Historian bakom den här välgörenhetsmiddagen var om en fälttävlansryttare som hade gått omkull med sin häst och därefter skadat sin ryggrad så pass illa att hon inte kunde röra på sig från midjan och neråt. Så hon startade fonden för att samla ihop pengar för forskning! Det var en väldigt rolig kväll fylld med glädje, britterna vet hur man festar :)
 
Ha en bra dag, Emelie
 
 
Hej igen!
Idag tänkte jag prata lite om våra fyrbenta vänner. Jag har rest till en hel del länder, men en sak ändras aldrig och det är hästarna. En vän till mig sa att hästar räknas som det mest lojala djuret i världen och inte hundar. Kan det stämma? Har du någonsin haft en häst som har varit dig lojal till 100 %? Jag tror att om man verkligen älskar sin häst och ger den kärlek & respekt så är det också vad du får tillbaka. Det finns nog en anledning till att hästmänniskor inte hörs så mycket som andra sporter, i slutändan så är det våran bästa vän vi tävlar tillsammans med och vi kan tyvärr inte gå på stan och ta en fika med dem, men vi får något andra sporter inte får. Ett unikt samband som kommer hålla genom vårt & tort och ibland livet ut.
 
Tänkte dela med mig av några hästar som jag verkligen trivs med i stallet, dem som gör det lite roligare att gå upp på morgonen.
Den här damen är Betty. Hon har en speciell häst som kräver att man vinner hennes förtroende vilket gör att när man väl har vunnit det så finns det inget hon inte skulle göra för dig.                                       
Den här killen är Rosco, en nybliven valack som alltid ska vara med och hjälpa till. Han är en häst som vet hur man gör en lång tråkig dag till något bättre.
 
Den här lilla bruttan är Luna. Jag har aldrig varit med om något liknande förut och kommer nog aldrig få uppleva det igen. När jag släppte ut Luna i hagen och började gå upp mot stallet så började hästen i hagen brevid galoppera runt. Jag vände mig då om för att se så att hästen inte gjorde något dumt och helt plötsligt flyger Luna rätt över grinden jag precis hade stängt. Det ända jag gjorde var att stå och gapa som en idiot medans hon galopperar förbi mig. Hur hon ens hade mod till och hoppa över visar hur en fälttävlans häst tänker.
Efter ca 20 min hade vi fått tag på henne igen och jag gapar nog fortfarande :O
 
Det är tur att våra hästar är så unika, ingen är den andra lik,vilket gör att varje häst som kommer in i vårat liv lämnar ett unikt spår i våra hjärtan.
 
/Ha en bra dag alla och glöm inte och ge hästen i ditt liv lite extra kärlek! Emelie
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Jag har inte fått chansen att presentera mig själv, jag heter Emelie och sitter med som ledamot i DUS. Andleningen till att jag kan vara okänd är för att jag just nu följer min dröm om att bo utomlands. Jag tog studenten förra året (2013) från Realgymnasiet i Linköping. Efter sommaren så flyttade jag till Kanada där jag bodde under en termin och jobbbade med hästar (har skrivit ett inägg om det här på bloggen) och har nu flyttat till London i England. Jag började det nya året 2014 med att flyttat till en hästgård precis utanför London och började arbeta för fälttävlansryttaren Julian Stiller. Hon är en amerikanare som har bosatt sig i England då häst världen är mycket lättare att vara del av om man bor i Europa.
 
Då en bild säger mer än 1000 ord så kommer här ett par bilder från hennes gård.
Det här är stallet där hon har sina hästar samt hyr ut delar av det till bland annat Spencer Wilton som är en av Storbritaniens bästa dressyr ryttare.
 
Här ser vi delar av hagarna och jag måste säga att trots att hästarna är på OS nivå får dem stora gröna ängar att springa på, inga små paddockar här inte!
 
För dem hästar som inte kan gå med en stor kompis i hagen så finns det två mindre ponnyer som kan gå med i hagen i stället då dom inte ställer till med lika mycket bus.
 
Dock skulle jag säga att dem busar minst lika mycket som dem stora hästarna. En fråga man kan ställa sig är om det är rätt att använda mindre hästar som sällskap eller inte.
 
Julian håller också på med uppfödning så det finns 4 föl i stallet just nu. Alltid lika mysigt med föl :)
 
/Vi hörs i morgon, Emelie
 
 
 
 
Hallå! Det var ett tag sedan jag skrev, och det har sina förklaringar. Först och främst för att min dator kraschade (har fortfarande lånedator btw..) och för att jag inte haft tid till att skriva någonting här tyvärr...
 
Det har dock hänt en hel del sedan sist och jag tänkte dela med mig av lite av det som hänt. Jag har bland annat fått ett vikariat på städföretaget MIAB här i linköping där min mamma arbetar som teamleader och där har jag jobbar ett antal timmar sedan 16/12-13.
 
Jag har även haft årsmöte för rappestads ungdomssektion kUSen där jag tidigare satt som ordförande, men nu valt att lämna över till de andra ungdommarna i klubben för att helhjärtat satsa på skolan, jobb, häst och så klart på DUS. 
 
I söndags (9/2) så åkte jag och en god vän till Norge för en arbetsintervju och det lät väldigt positivt, det som gäller för oss just nu är fortsatt kontakt och leta efter en bostad. Vi har sökt jobb i staden Tönsberg som ligger ca 11 mil söder om Oslo. 
 
Jag har även varit lite busig och gjort en tatuering på min vänstra handled där jag skrev mitt personnummer. 
 
 
Ska snart dra mig till stallet så ni får en liten lägesrapport när jag kommer hem därifrån! :)
 
 
När jag var 2 år började jag rida på hästdagis och sen dess har jag inte haft något större uppehåll, möjligen om jag har bytt häst. När jag var två år red jag på NFK och då på lektion sedan började jag rida på Smedby gård, en ponny som hette Humlan, (Tror inte att hon lever idag). Sedan tog jag mig vidare till Ekenryttarna (Lundbäcks gård här i Norrköping). Där var jag kvar i många år och fick med mig många fina upplevelser där ifrån och det är väl egentligen där som jag lärde mig att rida på riktigt. Oftast så red jag de hästar som inte var helt enkla och när man sa trav så travade dom. Jag var den som red de hästar som var lite ja vad ska man säga speciella. Hade de mest fantastiska personerna omkring mig vad det gällde ridlärare och ägare av hästarna som jag reds om lät mig utvecklas tillsammans med deras hästar. Några av hästarna som jag inte kommer att glömma är Seven up, Franco, Tubben,  och många många där till som verkligen har präglat hur jag rider idag. Efter nästan 12 år där så började jag rida på Hageby Ridklubb, där red jag en häst som hette Pontus, han var en envis d-ponny som inte tyckte livet var jätte roligt. Efter det så flyttade vi till Gusum och jag började ute hos Elisabeth Ljungstorp (var med på Bus Cup och föreläste 2013 om exteriör, hon är även domare och uppfödare av Connemara och Svenska halvblod).
 
Där träffade jag på många olika hästar men det var speciellt en som fastnade i mitt hjärta. Hon heter Winnie och har haft jätte fina framgångar i hoppningen. Just för tillfället finns hon hemma på Gården i Valdemarsvik där Elisabeth bor. Under samma tid var jag på ett annat stall som heter Hast, det är Sussie och Christer Friman som har det och där bor det massvis med Gotlandsruss. Där var det en Hingst som heter Lucifer som verkligen fångade mig. När jag sedan kände att jag blev lite för stor för att rida gotlandsrussen och Connemarerna så träffade jag på en tjej som heter Sandra som är en av mina bästa vänner idag som hade en Haflinger Hamlet, envis som en åsna med go som en teddybjörn. Honom red jag och tävlade lite smått under några år sedan var Sandra tvungen att ta bort honom pga av fång.
 
Efter detta tog jag ett litet uppehåll, letade lite hästar här emellan men hittade ingen som jag verkligen fastnade för. Sen ringde Malin mig som sitter som vice ordförande i Valdemarsviks Ryttarkamrater, och sa att hon hade en galen häst som hon tyckte att jag kunde prova, vilket jag gjorde och jag föll pladask och han för mig. I 4 år har jag haft honom nu och han är min ögonsten. Mazerati heter han och ni har sett honom förut här på bloggen. Han har ett jäkla humör men vi passar varandra perfekt. Det hade inte kunnat blivit en bättre match! Ägarna till honom brukar säga att vi passar varandra som handen i handsken och det ligger nog något i det faktiskt.
Mazerati
 
 
 
Detta blev ett långt inlägg! Väl mött och trevlig helg!
 
 

Nu är det min bloggvecka igen (Daniella), vilket jag tycker skall bli roligt. Det som är lite trist är att hästen är halt och att jag inte har så mycket att uppdatera er om när det gäller hästfronten.

Dus har som sagt varit på Ridsportgalan vilket ni har sett i andra inlägg och duktiga Johanna som bloggade live från den. Vi hade en väldigt rolig kväll och ser redan fram emot nästa år igen.

Den 16 februari kommer vi i DUS att ha ett möte och det jag nu undrar är vad ni skulle vilja ha för aktiviteter under året? Har ni förslag får ni gärna höra av er och berätta då vi gärna vill ha en input i vad ni vill göra för något! ;)

Hej! 

Här kommer en bild från röda mattan från ridsportsgalan på oss i DUS. 

 

Övre raden: Erica, Frida, Johanna G, Johanna R, Annika

Undre raden: Sanna, Daniella