Vi i DUS Östergötland var representerade på #rixu2015 eller riksungdomsmötet som det kallas till vardags på Bosön som ägde rum 9-10 maj. Riksungdomsmötet är en träff som alla Sveriges DUS blir inbjudna till och innehåller bland annat erfarenhetsutbyten, arbetsgrupper och olika sorters aktiviteter. Helgen anordnas vart annat år och avslutas med CUS (centrala ungdomssektionens) årsstämma där gamla CUS’are tackas av och nya välkomnas in i styrelsen.

 
När vi kom så hälsades vi välkomna och fick varsin jättefin funktionströja och en vattenflaska för att stödja CUS nya projekt #tryggaidrottare -i ridsporten. Ett jättebra projekt som ni snart kommer att få veta mer om.
 
 
 
Helgen var trevlig och lärorik, hade ett bra upplägg på en härlig anläggning. Vi hade en väldigt bra sammanhållning i gruppen och arbetade väldigt bra tillsammans. Jag är säker på att alla fick ut väldigt mycket utav helgen.

 
Under arbetsprocesserna så pratade vi mycket om framtida utveckling för US, DUS och CUS och hur vi ska göra för att nå våra mål. Vi gav även varandra mycket tips, idéer och inspiration för att kunna fortsätta arbetet hemma i våra egna DUS och hur vi lättare ska nå fram till våra mål. 

Anläggningen på Bosön är väldigt fin och det var väldigt roligt att få chansen att vara där tillsammans med andra engagerade och inspirerande DUS’are och CUS’are!

Som slutord var det en fullspäckad helg med bra upplägg, trevliga ledare, medarbetare och väldigt god mat.

 

Vill ni få mer information om vad CUS håller på med för olika projekt så tycker jag verkligen att ni ska gå in och följa "ungiridsporten" på våra olika sociala medier.


//DUS genom Erica och Alice Seidlitz

PS. Vi finns nu även på instagram - dusostergotland DS.