Då har vi kommit fram till v.40 och nu är det min tur att blogga! :)
Vi börjar med en egobild tagen förra hösten, spelar dock ingen roll- jag ser ju fortfarande likadan ut! ;)
 
Mitt namn är Alice Josefine Seidlitz och jag är en oftast glad tjej på tjugoett år med svårt att sitta still. Jag är mycket aktiv på "min" ridskola, Heda Ridklubb, där jag har mina två hästar. Min familjs femte medlem, Washington alias "prins surmupp" och min halvfoderhäst Minerva "Mini". Jag började rida när jag var sex år gammal och har aldrig kunnat sluta! I stallet är jag ordförande i vår ungdomssektion US-pikör och annordnar många aktiviteter som filmkväll, spöknatt, ponnyridningar och barnkalas. Jag brukar även få hjälpa till lite extra i stallet när någon ur personalen är sjuk och på helgerna med mockningen åt ridskolehästarna.
 
Familjens valack Washington- visst syns det inte att han är 18 år?
 
Då jag är en sådan där ständigt-hästlukt-i-håret-och-lite-halm-i-strumporna hästtjej som inte riktigt vet vad en sovmorgon är för något eller att det är meningen att man ska vara ledig på helgerna (*fnys* ledighet, vem har tid för sådant trams? Jag måste åka och mocka!) så ser mina vänner mig allt mer sällan tyvärr.
Dock har jag ett liv utanför stallet där jag spenderar tid med min underbara pojkvän (som tack och lov inte hunnit tröttna på mitt eviga hästliv ännu), pluggar på Lernia där jag läser upp några ämnen från gymnasiet, ser gärna på LHC när dom spelar, äter godis och shoppar. Jag älskar shopping och är väldigt dålig på att hålla i pengarna när dom väl finns på kontot.
Min stora last här i livet är klackstövlar. Jag blir lika kär varje gång jag ser dom och hur kan man inte älska ljudet av klackskor mot ett golv? Kanske därför alla i stallet vet att det är jag som kommer när dom hör mina suveräna stålförstärkta ridstövlar med klacksko-ljud!
 
Minerva som jag har på halvfoder. <3
 
Jag kom med i DUS samtidigt som min kusin Erica år 2012. Efter en ganska tveksam start (jag visste knappt vad DUS var för något innan jag blev tillfrågad) så tycker jag det har varit givande och roligt- speciellt när vi var på DUS-konferensen i Täby! Tyvärr har tiden blivit svårare att hinna med på sistonde och trots att man försöker går det inte alltid som man har tänkt. Men det är bara att ta nya tag och fortsätta. Det är i slutänden värt den extra tid jag får försöka trolla fram, DUS stärker en som person och ger väldigt bra erfarenheter till framtiden. :)
 
Hoppas ni gillar mitt inlägg här på bloggen och fortsätter läsa resterande dagar av veckan! Hejhopp!
Hejsan!
 
Bloggveckan slutar som den började, idag har jag haft lektioner på en ridskola i Norrköping. Fina hästar och trevliga elever som hjälpte till med att fylla i namn på hästarna när det behövdes. Det är så kul att undervisa och se glimten i ögonen på både häst och ryttare efter en lyckad lektion! Det är så givande att se någon växa i sadeln under ridpasset och få självförtroende. Mer utbildning inom pedagogik så man kan projicera sina visuella bilder till sina elever ska jag se till att skaffa mig. Det finns intressant forskning på samspelet mellan häst, ryttare och ridlärare för den som har mer intresse.
 
Tack för min bloggvecka!
 
// Sanna
 
Dus har just nu planeringsmöte, om besök på olika ungdomssektioner :-D Så vi alla är uppdaterade på vad vi ska göra.



Imorgon eller snarare idag lördag kommer vi i DUS att träffas för att gå igenom vårt utbildningsmaterial till ungdomssektionerna! Vi kommer att utveckla materialet så att det blir ännu bättre! Och vi kan då hjälpa er att bli ännu bättre än vad ni redan är! 

Har ni några frågor om vad DUS kan göra för just er ungdomssektionerna?! Då kan ni höra av er till någon av oss eller ta kontakt via Facebook eller bloggen :) trevlig helg på er! 
Jag (Erica), Johanna R och Frida var på plats på mantorpstravet där östgötamässan häst gick av stapeln den 14 September. Vi i DUS höll till på familjeområdet där vi bland annat annordnade tipspromenad, trekamp, märkestagning och käpphästhoppning. 

Det var mycket annat som hände runt omkring oss, bland annat kallblodsgallop, köruppvisningar och "teater till häst". Här nedan får ni en överblick över allt som hände under mässan! :)
 
 
Ryttarkamraterna i Finspång ungdomssektion heter Levad. Och består just nu utav 9  stycken sköna glada tjejer mellan 15-22 år. Det vi håller på med är att skapa en gemenskap bland alla i stallet så att alla kan känna sig välkommna. Och anordnar även olika aktiviteter för barn och ungdomar. Till styrelsen väljs varje år in nya ungdomar som är engagerade i ridskolan och vill ta extra ansvar i klubben. Kandidater väljs ut av Us styrelse.
Barnkalas: Vi har barnkalas ca varje söndag, varje vecka eftersom det är väldigt efterfrågat.
 
 
Barnkalas: På barnkalasen så får de öppna presenter, fika, leka, ha ponnyridning och så slutar vi med skattjakt eller fiskedamm. Vi erbjuder även födelsedagsdisco och spökkalas i fall barnet vill ha det. Det håller på ca två timmar och är väldigt uppskattat av både barn ocg föräldrar.
    
                                                       
 
24-timmars: Denna aktivitet är också väldigt uppskattad bland alla och det brukar vara över 20 barn som anmäler sig. På denna aktivitet så tillbringar vi 24 timmar i stallet där vi leker, har olika tävlingar, en spökrunda på natten, är med hästarna och bara allmänt myser i stallet. Det är alltså en övernattning i stallet. Vi brukar sova i vår cafeteria eller i vår lägerstuga. Det som är väldigt uppskattat på denna aktivitet är spökrundan, då de får gå en runda ut i skogen och så blir de skrämda. Men vi vet inte om det är ridskolans väsen ifrån förr i tiden från eller om det är riktiga människor. Kom och ta reda på det om ni vågar!
 
 
Luciashow: Varje år kring mitten av december så anordnar vi i ungdomssektionen en Luciashow som alla får komma på. Luciashowen börjar självklart med ett Luciatåg där den utvalda lucian rider in på vår häst Goliat och luciatåget går sakta efter. Det sker alltså en röstning på årets Lucia utav alla medlemmar.Varje år så är det olika teman. De olika teman som vi har haft på senaste tiden är Harry Potter, jul i tv-rutan, Astrid Lindgren, Robin Hood, Zorro m.m. Då har vi t.ex. Harry Potter som en ”röd tråd” genom hela luciashowen. Ungdomssektionen rider även en egen kadrilj på lektionshästarna utklädda till det valda temat för Luciashowen. Under hela december så har vi även tävlingar i stallet om vem som får pris för finast julpynt, man får också rösta på årets häst och vi i ungdomssektionen bestämmer vem som blir årets skötare.
 
 
                                                                                     Levadkvällar för oss i ungdomssektionen: Efter varje årsmöte brukar vi ha en Levadkväll för bara oss i styrelsen för att välkomna de nya medlemmarna. Det brukar vara väldigt uppskattat och det blir mycket skratt. Förra året så red vi även en uteritt och körde galopptävlingar över ett fält. Och därefter mys i cafeterian med god mat, fika, godis och övernattning. Detta gör vi för att alla ska känna sig bekväma med oss, få bättre sammanhållning och bli välkomna i vår ungdomssektion. Vi har även ett eget Instagram konto som heter uslevad och en sida på Facebook som heter US levad aktiviteter. Följ dem om ni vill hänga med i vad vi gör på våra aktiviteter!
 
Andra aktiviteter: Vi har även några andra aktiviteter såsom Fångarna på RKF, det är ungefär som fångarna på fortet. Där de delas upp i lag och tävlar emot varandra i olika grenar som vi anordnar på anläggningen.

Pizzakväll hade vi även förra året, där de fick skapa sin egen pizza och leka lite. Vi anordnar även rykt och puts tävlingar där de får tävla om vem som gör sin valda lektionshäst finast och även utrustningen. Tältkväll har vi även haft några gånger på sommaren där vi tältar i t.ex. anläggningens sommarhage. Tipspromenad till häst är en rolig aktivitet som de får rida en tipspromenad på. Sedan räknas alla svaren och den som har flest rätt vinner ett fint pris!

Våra egna hästar: Genom tiderna har vi i  ungdomssektionen Levad även skaffat oss egna hästar som går i verksamheten på ridskolan.

 

Mercedez är mycket omtyckt på våra barnkalas.
 
 
Peperoni är också väldigt omtyckt på våra barnkalas
 
 
Muscot är väldigt populär av barnen. Han är alltid glad och snäll, och hur charmig som helst.
 
 
Vi har även ett eget hinder som vi brukar ha med på de stora tävlingarna för att kunna marknadsföra våran ungdomssektion.
 
 
Vi äger även stallets säkraste häst Geisha, hon står snällt på stallbacken medan alla barn övar på henne.
 
Det här är våran ungdomssektion, hoppas ni fick en bra inblick i hur vi har det och vad vi gör. Om ni vill få kontakt med oss så har vi en facebook sida us levad aktiviteter eller mig Emma Harrysson på 0703762602
 
 
 
Vi tackar så jätte mkt för denna presentation !
//// Annika DUS
 












Idag var det dags för första omgången av bus cup, dagen har spenderats på NFK tillsammans med Elisabeth Ljungstorp som är både uppfödare och exteriördomare! Dagen har varit väldigt givande och många bra frågor kom upp! Det kommer läggas upp bilder, och vill göra er uppmärksamma på att egentligen ska hästen visas i träns och den som visar skall bära hjälm! (Tyvärr var sadelkammaren låst och vi kom inte åt de grejerna). 


Nu är vi igång med buscup!!
 




 

Här är dessutom mina svar på de 15 snabba frågorna som alla vi i DUS kommer att besvara under vår bloggvecka:

Häst/ponny - Kan inte välja mellan den. Har båda hemma och de betyder lika mycket för mig.

Hoppning/Dressyr - Väljer dressyr då jag är livrädd för hoppa även om det är kul med små hinder ibland men inga höjder med hög fart :)

Uteritt/Träningspass - Blir både och då jag bor i skogen och har hästarna hemma utan paddock och ridhus så blir det väldigt mkt uteritter som är väldigt mysiga. Men när man väl har vart på ett träningspass ger det alltid mer sug :)

Fullblod/Islandshäst

Ridhus/Ridbana - Då det alltid går att rida i alla väder plus att jag äger en häst som blir lugnast av att gå i ridhus när han inte ser lika mkt farliga saker och bli rädd för.

Skimmel/Brun

Sto/Valack

Galen häst/Seg häst – Så länge det är under kontroll så är det roligt när dem busar :)

Halm/Spån - Väljer spån då det är mycket lättare att mocka

Skor/Barfota

Lösdrift/Stall

Benskydd/Lindor - Mer praktiskt med benskydd, då lindorna inte lindar upp sig av sig själv :P

Tidig morgon/Sen kväll - Då det varierar väldigt mkt vad jag tycker om, ibland är jag kvällsmänniska och i bland morgnmänniska

Eget stall/Inackordering- Bättre att kunna bestämma och göra som man själv vill utan massa "skitsnack"

Egen häst/Lånehäst

 

GLÖM INTE AV BUS-CUP i morgon söndag :) Då jag själv kommer ligga och sova då jag jobbar natt  så hoppas  det går bra för alla som är med :)

Grattis säger vi till Rolf Göran Bengtsson som kammade hem en tredje placering i hoppningen nu ikväll i Wien! Stort grattis! 
En riktigt skön höst dag. Började att köra Edwin till dagis och sen kom hovslagaren till baccardi :-D har longerat honom idag och kolla om han fortfarande är halt men han såg fin ut så nu blir det att sätta igång honom :-D
Hejsan :) 
 
Nu är det min tur att ha bloggveckan :) Tänkte börja med en presentation av mig själv ;) 
 
Mitt namn är Annika Samuelsson är 27 år och bor numera i utanför Finspång, ute på landet. Där jag trivs väldigt bra :) Jag bor här med min sambo och min son på 1,5 år. Självklart med mina djur med två hästar, en hund och tre katter. Jag jobbar idag inom vården där jag trivs mkt bra.
 
 
 Min hund Wilma :) 
 
Mitt hästliv började när jag var 6 år och har hållt i sig sen dess :) Jag är uppvuxen utanför Gbg och har hållt till mkt på Lilla Edets ridklubb där jag har mest varit aktiv under min ungdom. Har vart det mesta i ungdomssektionen, satt med ca 6 år varav 4 år var jag ordförande. Hade en favorit häst på ridskolan som jag red mkt på lektion och även tävlade på lokal nivå i dressyr han var en tinker korsning. 
Sen började jag gymnasiet då jag valde naturbruk med inriktning häst, mitt intresse för att jobba med ungdomar och hästar ökade och jag började drömma om att utbilda mig till insturktör och starta min egna ponnyridskola. Tyvärr än så länge drömmar men livet är inte slut än så vi får se vad framtiden har att ge. 
Efter gymnasiet så läste jag vidare inom häst sökte till biologiska yrkeshögskolan med inriktning ridinstuktör men av privata skäl byte jag inriktning en bit in i utbildningen. Men drömmen finns fortfarande kvar någon gång i livet ska jag komma dit även om det inte är just nu :) 
 
Skaffade min första egna häst hösten 2009, Baccardi som jag fortfarande har kvar. Köpte han som fyra åring inte utbildad bara inriden, såg det som en utmaning. Det såg Baccardi till att jag fick visade sig att han har mkt temprament och vilja och massa humör gäller att lirka ordentligt med honom om man ska komma någonstans men tycker om han lika mkt för det. Baccardi och jag vi tränar när vi är sugna men just nu är det mest skogsridning som gäller :) 
 
 
 
Våren 2011 skaffade jag Lucky han är en shettis korsning extremt söt och charmig :) Han kör jag en del och så har jag en tjej som hjälper mig med honom så att han blir riden med han trivs med livet :) 
 
 Edwin och Lucky :) 
 
 
 
Varför DUS ? 
Januari 2010 flyttade jag till Finspång. Många frågar sig hur kommer det sig. Ja svarat är enkelt träffa min sambo så det var bara och köra på :) Under våren 2011 vikade jag inom förskolan där jag träffade Camilla som frågade om jag var intresserad av att sitta med i DUS. Tyckte att det lät intressant då jag tycker om styrelsearbete och kunna arbeta utveckla motivera ungdomar inom ridsporten. Att sträva efter en rolig och givande hobby/sport där alla trivs med varandra där man ska kunna slappna av och bara få njuta av hästarna :) 
 
/// Annika
 
Sista inlägget under min bloggvecka och jag vill tacka alla som har följt mig under veckan! Hoppas att ni tycker det har varit roliga inlägg att läsa och att ni nu blir peppade att kika in när kommande bloggare skriver!
 
Helgen har varit ett bra avslut på en intensiv vecka. Jobba med barnen på Knatteskutt, Östgötamässan, stallet, träffa kompisar och storstädning är vad jag har hunnit med på de här två dagarna. Skönt att ha fått en hel del gjort så att man inte bara sitter inne och latar sig! Nu laddar vi om för en ny vecka med nya möjligheter! 
 
Vi hörs snart igen och glöm inte bort att fortsätta klicka er in på bloggen under kommande veckor! Ha det bra så länge! 
//Johanna Rygaard
 
 
 
Igår var det äntligen dags för östgötamässan häst och vår ungdomsträff. Vi var tre i från DUS som befann oss på plats på östgötamässan och hjälpte till med bl.a. tipspromenad, trekamp och käpphästhoppning. På mässan fanns aktiviteter för hela familjen och jag som inte var med förra året blev verkligen possitivt överraskad av hela eventet! Det fanns mycket att göra och mycket att titta på och jag skulle mer än gärna komma tillbaka flera år!
 
Ungdomsträffen vi hade gick dessutom bra och vi fick bra diskussioner. Vi pratade om hur man skulle kunna få en samspelt styrelse, vilka problem som skulle kunna uppstå och hur man skulle kunna lösa dessa problem. Mer om vad vi kom fram till kommer upp här på bloggen lite senare. I slutet av ungdomsträffen pratade vi även om vad vi i DUS skulle kunna annordna för aktiviteter i framtiden och vi fick många nya idéer vilket är jättekul! Har du några förslag på aktiviteter eller liknande som du vill att vi skulle genomföra, hör gärna av dig till oss! Vi tar mer än gärna emot förslag på hur vi kan förbättras!

Till östgötamässan hade vi fixat nya profilkläder, nämligen en fleecetröja med DUSlogga på ryggen, supersnygg!
 
//Johanna Rygaard
 
Fredag och helgen är här! Underbart! 

Idag har jag haft ridlektion vilket alltid är lika kul! Idag stod hoppning på schemat och jag fick prova en ny häst idag. Hon var duktig och det var riktigt kul! Det var dessutom jättelänge sedan jag hoppade så det är kul att jag fick göra det också!

Här är en hoppbild på mig och ridskolans ridskolehäst Bonnie som jag tidigare har lånat och hopptävlat lite med

Efter lektionen blev det en liten promenad med fina Never och nu är det dags för fredagsmys! Ha en riktigt bra kväll och helg så ses vi förhoppningsvis imorgon! 

//Johanna Rygaard
Ni kommer väl på östgötamässan häst på lördag?! Flera DUSare kommer finnas på plats och lite senare under dagen kommer vi även ha den sista ungdomsträffen för i år! Missa inte det! 

Läs mer om mässan och ungdomsträffen här: 

http://ostgotahastar.se/ostgotamassan-hast/
http://www3.ridsport.se/Distriktssajter/Ostergotland/Ungdom/Nyheter/2013/UngdomstraffpaHastmassan/


Vi ses på lördag!
//Johanna Rygaard


Halloj!

Halvvägs till helgen och solen skriner! Hoppas att ni har en bra onsdag! 

Idag har jag jobbat som vanligt och nu ska jag snart bege mig mot stallet. Sedan ska jag träffa en vän och hjälpa henne lite med dressyrträning vilket ska bli roligt! 

 

Här är dessutom mina svar på de 15 snabba frågorna som alla vi i DUS kommer att besvara under vår bloggvecka:

Häst/ponny - Oerhört svårt att välja eftersom Never är en ponny samtidigt som jag ni vill börja rida storhäst allt mer

Hoppning/Dressyr - Tycker att det är jättekul med båda men eftersom Never är en dressyrhäst tycker jag för tillfället att dressyr är roligare

Uteritt/Träningspass - Uteritter är jättemysiga men känslan efter ett lyckat träningspass slår stort, det kan man leva på länge!

Fullblod/Islandshäst

Ridhus/Ridbana - Står ganska lika men väljer nog ändå ridhus då det alltid går att rida där oavsett väder

Skimmel/Brun

Sto/Valack

Galen häst/Seg häst – Så länge man behåller balansen så är det bara kul med en pigg häst som gör lite glädjeskutt!

Halm/Spån - Väljer spån då det är mycket lättare att mocka men självklart ska hästen få lite halm att äta på också!

Skor/Barfota

Lösdrift/Stall

Benskydd/Lindor - Då jag är alldeles för lat för att linda och dessutom blir nervös för att de ska gå upp väljer jag att rida med benskydd

Tidig morgon/Sen kväll - Bland det värsta jag vet är att sova bort en hel dag, jag åker därför gärna till stallet lite tidigare och hinner ibland hem innan alla i familjen ens har vaknat

Eget stall/Inackordering

Egen häst/Lånehäst 

 

Avslutar det här inlägget med en härlig "häst på höst"-bild!

 
Ha en fortsatt bra dag så hörs vi imorgon igen! 
//Johanna Rygaard
Nu är jag äntligen hemma efter dagens fullspäckade schema! Efter jobbet åkte jag hem en snabb stund innan jag åkte vidare in till Linköping igen.

Idag har jag varit på besök hos LGIF, alltså en friidrottsklubb och hjälpt ett par ungdomar att komma igång med deras ungdomssektion/kommitté. Jag blev tillfrågad genom SISU vilket är jättekul! Det var jätteroligt att få dela med sig av sina erfarenheter och förhoppningsvis har de nu lite mer koll på läget och kan börja arbeta med ungdomsverksamheten. Nytt för mig var ju att hjälpa en grupp inom en annan sport än ridsporten men det var roligt det med! Så kul när man kan bidra lite och jobba för idrotten! 


Efter mötet med LGIF drog jag vidare till stallet och pussade lite på fina hästen. Alltid det bästa avslutet på en bra dag! 


Hoppas er dag har varit minst lika bra som min! 

//Johanna Rygaard
En hint om vad som händer idag, någon som kan lista ut vad som står på shemat? 



//Johanna R

Nu är det dags för min bloggvecka och jag kommer under veckan uppdatera er vem jag är och vad jag gör. Men till och börja med ska jag presentera mig själv. 

Jag heter Johanna Rygaard och det här är mitt tredje år i DUS. Jag har jobbat hel del med ungdomsverksamhet och har nästan gjort allt man kan göra i en ungdomsstyrelse. Jag började som ledamot och blev efter det kassör, sedan tog jag över ordförandeposten och satt dessutom som ungdomsrepresentant i klubbens stora styrelse. Under året som ordförande blev vår ungdomssektion utsatt till Årets ungdomssektion i Östergötland. Nu sitter jag endast kvar i DUS styrelse då tiden tyvärr inte räcker till att hjälpa till lika mycket i klubben. Jag tycker däremot att det är jätteroligt med ungdomsverksamhet och tycker det är jätteroligt att få träffa barn och ungdomar i samband med detta.

Jag och kUSens styrelse 2011 på Ridsportsgalan där vi ta emot pris för Årets ungdomssektion 
 

Min hästvardag ser ut som så att jag har en häst som heter Never say Never. Han är en d-ponny på hela 25 år och jag har nu haft honom i ungefär 6,5 år. Vi har tidigare tävlat upp till elitserien tillsammans men tar det nu lite lugnare. Never som han kallas, är en speciell herre med mycket integritet. Man kan säga att han ibland är som en sur gammal gubbe men efter alla våra år tillsammans har vi blivit ett bra team och han har blivit som min bästa kompis.

Jag och Never efter en lyckad ritt i elitserien 

Fina Never fick vara med på min studentfotografering
 
Tävling på hemmaplan med Never, fotograf är Erica Seidlitz
 

Förutom att vara i stallet spenderar jag just nu min tid på att jobba på ett säljföretag i Linköping och som huvudledare till Knatteskutt i Mjölby. På knatteskutt får jag fortsätta jobba med barn där vi testar på olika idrotter under en termin. Jag har precis börjat med detta men tycker redan att det är hur kul som helst! Jag tog studenten i våras från samhällsprogrammet med inriktning kultur på Folkungaskolan i Linköpng. Nu vet jag inte riktigt vad jag vill göra men hoppas på att det kommer lösa sig med tiden.

Det var lite om mig, jag hoppas att ni alla vill följa med och läsa om vad jag håller på med under min bloggvecka. Ett litet tips, om ni tittar in i bloggen lite senare den här veckan kommer ni få läsa om ett spännande besök som jag ska göra på tisdag! Mer om det då! Ha det bra tills dess! 

Först ut att av ungdomssektionerna att presenteras är Rappestad RK’s ungdomssektion kUSen. 

kUSens styrelse består av ett glatt gäng på 8 ungdomar mellan 14 och 20 år, varav 7 tjejer och 1 kille. Vi arbetar tillsammans för att nå en bättre gemenskap i klubben och för att alla ska känna sig välkomna och trygga i stallet. 

Vi blev 2011 årets ungdomssektion och fick ta emot ett fint pris, och två av oss blev erbjudna att deltaga på ungdomskonferensen som var i Eskilstuna, vilket var väldigt intressant och utvecklande. 

 
 

För att vi ska få alla att känna sig trygga och välkomna så anordnar vi olika aktiviteter och de är bland annat:

Filmkvällar 2-3 gånger per år, där vi ser på film, pratar, äter gott och leker i ridhuset. Vi brukar även försöka få in olika samarbetsövningar i lekarna och ser till att ingen blir ensam eller står utanför gruppen. Våra filmkvällar brukar vara väldigt populära och uppskattade av både barnen och deras föräldrar. Vid påsk brukar vi alltid ha en äggletning av något slag på morgonen av den andra dagen, där alla vinner var sitt ”ägg”.

 
 

Spökkvällen med den obligatoriska spökvandringen är en annan aktivitet som brukar locka deltagare. Vi har haft lite olika upplägg beroende på år, väder och antal deltagare. Men vi har alltid gått en spökrunda, bjudit på någon lättare mat och berättat spökhistorier. Vissa år har vi även haft övernattning för de som vill, och så har vi även sett på någon läskig film.

Luciashowen är det vi i ungdomssektionen som har hand om. Allt från lampor och ljud, till luciatåg och uppvisningar. Sist hade vi ett bra upplägg som inte var för långt eller för kort, och det var inte heller tråkigt att titta på. Vi hade då parallellhoppning, dressyruppvisning från Elitlaget, prisutdelning från våra tävlingar vi haft under året och självklart det sedvanliga luciatåget. 



Har ni frågor eller vill ta kontakt med oss så maila gärna till: [email protected]

Häst/ponny
Hoppning/Dressyr - Tycker att båda är lika roligt, men är osäker på de högre höjderna i hoppningen
Uteritt/Träningspass
Fullblod/Islandshäst
Ridhus/Ridbana
Skimmel/Brun
Sto/Valack - Vääldigt svårt val, då alla "mina" tidigare hästar varit valacker men min nuvarande är sto... :P
Galen häst/Seg häst
Halm/Spån
Skor/Barfota
Lösdrift/Stall
Benskydd/Lindor
Tidig morgon/Sen kväll - Är gaalet morgontrött, så om jag får välja så tar jag heldre stallet sent på kvällen än på morgonen ^^
Eget stall/Inackordering
Egen hast/Lånehäst

Jag och min första foderponny Amiral på östra tollstad terrängbana

Idag så har jag varit på risk 1:an, en utbildning man måste gå för att få ta körkort. Det var faktiskt väldigt lärorikt och intressant, och jag tror att det mesta kommer att sitta kvar i mitt huvud en låång tid framöver. Jag var även nere i Rappestadstallet en stund idag för att bolla lite idér till mitt livsstilsmagasin som jag fått i uppdrag att göra. Kommer bli spännande att se hur det blir när det är klart. Jag borde kunna fixa en pdf fil så ni kan ta del av den när den är komplett! :D
 
Kram på er! :D
Nu kan ni som vill följa bloggen via bloglovin för att inte missa någonting som händer här i distriktet! :)
Nu har vi startat upp med bloggveckor igen, och den här första veckan är det jag, Erica Seidlitz, som kommer att stå för de flesta inläggen.
 
 
Jag heter som sagt Erica Seidlitz och går sista året på MTU gymnasiet i Linköping där jag läser till fotograf. Jag sitter även med i Rappestad RK´s ungdomssektion kUSen som ordförande sedan år 2012 men har suttit med i sektionen 2 år innan dess. 
 
Jag blev tillfrågad om att vara med i DUS 2012 och tackade först nej då jag inte tyckte att jag skulle ha tiden och orken, men ändrade mig i sista sekunden och tackade ja till att vara med och det ångrar jag inte en sekund. Genom att vara med i DUS lär man sig att ta ett större ansvar och växer som person. Jag har blivit betydligt mer självsäker och mer ansvarstagande sedan jag gick med i DUS för 1,5 år sedan. 
 
Här är två bilder från DUS-konferensen 2012 i Täby, där DUS representanter från hela sverige deltog! 
 
 
När jag inte går i skolan, eller sitter i möte eller är ute på någon aktivitet med DUS eller US så är jag i stallet hos min medryttarhäst Bozzanova. Jag har haft Bozzanova eller Nova som hon kallas sedan oktober 2010 och jag hittar fortfarande nya knappar på henne för varje gång jag rider henne.
 
Halloj!
 
Nu är vi inne i september månad och mörkret börjar falla och med det sagt så kan mörkret komma fortare än du anar kvällstid, så använd väl med reflexer och för att synas extra bra så använd gärna reflexer som har blinkljus och en pannlampa, både för att du ska se bättre, och för att bilarna ska se dig bättre! :)
 
Kolla gärna över dina reflexer och behöver du komplettera med någonting så har bland annat hööks bra reflexer till ett bra pris! :)
 
 
 
Visste du att?
* De flesta olyckor med gående trafikanter som blir påkörda inträffar i mörker.
 
* Med reflex syns man på ca 125 meters håll i mörker från en bil med halvljuset på.
 
* En mörkklädd person utan reflex syns på ca 25 meters håll.
 
* Från en långtradarförares högre vinkel syns en gående med reflex först på 60 meters håll.
 
* Reflexer syns bäst om de sitter lågt och är i rörelse. Långt ner på ben och armar är en bra placering.
 
* De flesta svåra olyckor med gående i mörker inträffar i tätbebyggda områden med tänd gatubelysning. Gatubelysningen räcker inte för att man ska synas.
 
* Hundar och hästar behöver också reflexer. Reflexer till djur finns i djuraffärer.
 
* Byt ut reflexerna regelbundet. Förmågan att reflektera försämras av smuts, repor och annat slitage.