Nu är det min tur här bloggen :-D tyvärr har halva veckan gått redan :-/ min vecka har mestadels bestått av natt jobb, träffa familjen o fixa åt hästarna. Nackdelen med vintern är att det blir mörkt så fort skulle vilja hinna rida mer än vad jag gör, men inget kul o rida i skogen i mörkret. drömmer om paddock med belysning :-D Fördelen med vinter o snö RENA hästar :-D då jag har två skitgrisar annars :-P



Imorgon blir det möte efter jag har sovit och senare på kvällen blir det lite ridning o skogen med en annan i stallet ev får den lille sliten följa med som handhäst då han också får röra lite på sig:-D då mins hästar har en mkt stor hage men vägrar lämna ingången så står de mkt still. någon som har idé hur man får de att börja använda sin hage lite mer? det är en stor skogshage :-D

Ska se om jag kan se om jag hittar lite smått o gott om min hästhistoria här o dagarna :-D

Ha det så länge :-D

/ Annika
Nytt år betyder ofta nya styrelser här i ridsportsvärlden. Snart är det dags för årsmöten för både klubbar och ungdomssektioner. Många som ska avtackas för den tiden de varit aktiva och många nya som ska bli en del av gänget. Det är så otroligt roligt starta igång en ny styrelse med många peppade ledamöter och planera året som kommer. Nya idéer, nya planer och nya krafter. 
 
Tiden runt årsmötet är en perfekt tid för alla styrelser att stanna upp, tänka efter vad man har åstakommit under året och sedan sätta nya mål. Hur brukar ni starta upp era nya år? Har ni speceilla planeringsmöten eller andra tips och idéer på hur man på bästa sätt kan starta upp en nya styrelse? 
 
Snart kommer inbjudan till DUS årsmöte upp så håll utkik på hemsidan, bloggen och facebook. Jag vill även påminna er om att ni jättegärna får ta kontakt med oss i DUS om ni på något sätt vill ha hjälp av oss. Kanske behöver ni lite extra hjälp på traven med er nya styrelse, vill ha lite nya idéer eller bara lite extra stöd. Hör gärna av er! 
 
Annars hoppas jag att ni alla har haft en bra dag och så får jag tacka för mig och min bloggvecka, eller snarare blogghelg. Hoppas att det blir bättre uppdatering under nästa vecka! 
Hallå! :) 
En härlig hästsöndag har det varit idag! Det blev först en tripp till Sharpman där det inhandlades en hel del till den nya sjtärnan. Sedan åkte vi vidare till stallet och gjorde i ordning till dagens löshoppning. Vi åkte alltså med Excalibur till Nina och Sissi Liljas anläggning idag. Excalibur var duktig och det märktes att han hade gjort detta ett antal gånger tidigare, han visste precis vad han skulle göra. Det var mycket roligt att få vara med och se honom hoppa. Det ska vi göra fler gånger! 
 
 
 
Vi ses! 
//Johanna R
Hej igen! 
Jag tänkte ger er en liten uppdatering på vad som har hänt mig på hästfronten under den senaste tiden då det har blivit många förändringar bara på några veckor. 
 
Till och börja med har min fina ponny Never say Never fått gå vidare och betar nu på de evigt gröna ängarna. Han fick däremot ett långt liv med många som älskade honom. Never blev hela 25 år och har hunnit lära många rytttare väldigt mycket! Han har tagit flera ryttare hela vägen upp till elitserien och jag är mycket tacksam för att jag fick lära känna denna mycket speciella individ och tilbringa de sista åren med honom. Självklart saknar jag honom mycket och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! 
 
Nu har jag däremot fått en ny frisk fläkt till stallet. Excalibur heter han och är en valack född 2010 efter Highcruiser, undan Anemone - Amiral. Han ägs av Ann-Krisin Karlsson och jag kommer nu att få låna honom under en tid framöver. Tillsammans kommer vi även att få vara med i Östgötateamet vilket är väldigt roligt! Ni kan läsa mer om teamet och upplägget här: http://www.ostgotateamdressyr.dinstudio.se
 
Excalibur kom hem till Rappestad igår där han nu kommer få stå för en tid framöver. Han klarade av flytten väldigt bra och skötte sig mer eller mindre galant! Han har redan hunnit charma många i stallet med hans utseende och flera har nog redan hunnit falla för honom. 
 
 
Idag ska vi iväg på löshoppning med honom och det ska bli riktigt roligt att se hur det går. Självklart uppdaterar jag er senare ikväll hur det gick!
 
 
Vi hörs då! 
//Johanna R
Årets hästfest är över och många känner sig nog lite slitna efter gårdagen. Vi i DUS hade en mycket rolig kväll tillsammans och efter galans slut gick en del av oss vidare in till stan.

För er som inte har varit på ridsportsgalan tidigare så är det ett stort event med många partysugna hästälskare. Det bjuds på trerätters middag och mycket underhållning. Priser delas ut i många olika kategorier, varav vi i DUS delar ut två. I år var det Daniella och Annika som fick äran att gå upp på scenen och dela ut priserna för årets ungdomssektion och årets ungdomsledare till de väl värda vinnarna. Under kvällen bjuds det även på en hel del underhållning i form av sång och komik. I år var även Judit och Judit (kända från ComHem-reklamen) en del av showen.

Jag vill passa på att tacka alla för en trevlig kväll! Även stort tack för en väl anordnad gala och trevligt sällskap!

(Jag vill även be om ursäkt för vår dåliga uppdatering här på bloggen. Som ni kanske vet har vi i styrelsen egna bloggveckor men ibland så läggs bloggandet tyvärr lite på hyllan och glöms bort för en tid. Denna vecka är det min (Johanna R) bloggvecka, vilket jag tyvärr kom på igår. Men jag det ska jag ta igen under helgen, eller ja, idag. Så ni får gärna titta in lite senare under dagen så kan jag lova er uppdateringar, kanske till och med om en ny häst!)

Vi hörs!
//Johanna R
Efterrätt och nu börjar hästfesten! Ha en trevlig kväll allihopa! 




Första rätten! :) 



Priserna för årets ungdomssektion och ungdomsledare är utdelade! 
Stort grattis till Finspångs ungdomssektion Levad och Emma Harrysson! 





Hästens skål och galan är igång! 





Liveuppdatering från ridsportsgalan, nästan alla från DUS är med och vi ser fram emot en rolig kväll med prisutdelningar, show och trevligt sällskap! 



Gott nytt år!
Nu har vi lämnat 2013 bakom oss och blickar nu frammåt mot ett minst lika bra 2014! Hoppas att ni alla har haft en bra jul, ett bra nyår och ett bra jullov! Snart ska vi alla tillbaka till vardagen med skola eller arbete. Tråkigt när ledigheten är slut men nytt år betyder nya möjligheter! Har ni några roliga planer och mål för 2014? 

Jag delar med mig av två bilder från mitt nyår, enjoy!