Lördagen den 21 November kom 50 häst- och getskötare till Valla Folkhögskola för vad de trodde var ett vanligt skötarmöte. De fick de ganska snart klart för sig att det inte var. 

Vallas stallchef Ulrika hälsade välkomna och tog närvaro, efter det så tog Madelen från CUS (Centrala Ungdomssektionen) över tillsammans med Erica från DUS. De öppnade upp med att presentera sig själva, CUS och DUS.

Temat för dagens aktivitet var ”Trygg i Stallet” och våra övningar var hämtade från verktygslådan med samma namn som CUS under tid har arbetat fram. 

 
Vi började med en samarbetsövning som kallas för ”Data - Stå på rad”, de skulle helt enkelt ställa sig i åldersordning utefter de år och månad de var födda. De delades därefter in i 5 olika arbetsgrupper där en varsin gruppledare valdes ut.
 

Samarbetet fortsatte nere i gymnastiksalen där de skulle gå en hinderbana två och två där den ena var blind och den andra skulle leda. De fortsatte med flera olika samarbetsövningar som de utförde väldigt bra. 

 

Innan fikat så fick de göra en värderingsövning som heter ”Ja, Nej, Kanske” där man helt enkelt lyfter enkla men viktiga frågeställningar som man får ta ställning till och diskutera efteråt för att lyfta fram och lufta allas åsikter.


De sista de gjorde innan de lämnade oss var att de tillsammans i gruppen fick en ledstjärna de skulle diskutera och göra en affisch utav. Det kom fram väldigt bra diskussioner och de fick dela med sig av sina tankar kring just deras ledstjärna till övriga gruppen.
 
 
 

Det här var en lördag eftermiddag fylld av energi, samarbete, diskussioner och god ledarskap.
#tryggaidrottare #tryggistallet