Om några få timmar (när jag har sovit dvs) kommer det vara torsdag och jag kan inte förstå hur veckan kan gå så fort! Jag hoppas ni alla har haft en bra skolstart trots ev. ny skola och nya vänner för er som börjar ny klass!
För min del har veckan mest handlat om att irra runt efter salar, lyssna på föreläsningar och leta efter böcker i panik. Det är lite jobbigt när man är 300 elever och alla behöver samma bok! Men universitetet är sjukt nice än så länge om än ganska stressigt redan från början. Men nu till den hästrelaterade biten:

Mitt första hopp-pass var i tisdags. Gick kanonbra, min häst blir bara bättre ju längre hon får vila verkar det som. Själv är jag dock lika mycket spagettiryttare som alltid :p hur var era första pass? (Om ni nu har haft det än) var det sig likt i stallet eller hade alla hästar krympt så som jag trodde en gång när jag var liten och hade växt en decimeter under sommaren? Kommentera gärna och berätta :)

Nu måste jag sova. Ha en trevlig torsdag alla hästälskare därute!

//Alice
Hej alla glad ungdomar! Dus är tillbaka efter ett långt och varmt sommarlov! :D
 
Idag är dagen många har väntat på, första dagen på höstterminen.
En hel sommar har gått och under den tiden kan mycket hända. Man reser bort, träffar nya människor och kanske åker på ridläger? Oavsett vad ni har gjort för något så har ni nya erfarenheter att bära med er och det är det som gör höstterminen så speciell. För den är inte bara till för att färska upp era gamla minnen utan även för att ta vara på allt nytt ni har lärt er! :D
 
Själv måste jag erkänna att jag har varit extremt lat i sommar. Inte ens ett ynka träningspass har jag orkat med. Istället har jag tillbringat min sommar i skogen tillsammans med mitt älsklingssto Minerva. Där har vi lunkat fram på grusvägarna och tjuvätit smultron i dikeskanten (hästen sa att smultron smakade konstigt).
 
Jag har också lärt mig en läxa under sommaren. Efter 16 år inom ridsporten har jag tenderat till att bli... tja... oförsiktig är nog ett passande ord. Jag åker nämligen väldigt sällan av oavsett hur tjurig min häst är och det har helt enkelt gjort mig kaxig.
Jag har under sommaren ridit ut ensam nästan varje dag. Min tjej blir lätt gnällig när andra hästar följer med så vi håller oss för oss själva så blir alla nöjda. Iaf så red jag ut. Det var supervarmt och jag var trött. Så jag lät mitt bussto skritta på lång tygel längsmed hagstaketet och jag satt och dagdrömde medans jag tittade på ridskolehästarna i hagen. Helt plötsligt tvärstannar min älskling och kastar sig åt sidan. Tjoff säger det så stod jag förvånat där på backen precis när två snygga killar åker förbi i sin bil. Tydligen hade bonden ställt ett hästätande släp ute på åkern. Eller det var iaf vad minerva trodde. Där fick jag för att jag inte red aktivt. Tur nog så slog jag mig inte. Men jag kan svära på att hästen skrattade inombords...
 
Har ni andra råkat ut för några pinsamheter under sommaren? Just nu oroar jag mig för hur det ska bli idag.. för det är inte bara ridskolorna som startar upp idag utan även skolan och trots mina 22 år så ska jag dit. Jag har nämligen kommit in på lärarlinjen här i Norrköping och idag är min första dag! Nervös, panik, ångest (!) Idag ska jag träffa en del av de människor som jag kommer tillbringa mina kommande 4 år tillsammans med. Håll gärna tummarna så att jag inte gör bort mig!
 
Hoppas ni alla får en bra dag i skolan och/eller stallet om ni ska dit!
 
//Alice